ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Μέρος Δεύτερο, Άρθρο 4, παράγραφος 5
«Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».
Αβίαστο συμπέρασμα: Όλοι οι έμμεσοι φόροι (οι φόροι κατανάλωσης, χρήσης, δηλαδή) είναι αντισυνταγματικοί.
Για να ήταν συνταγματικοί θα έπρεπε να λέει: «ανάλογα με τις ΑΝΑΓΚΕΣ τους».
Και μη νομίσετε ότι από ...λάθος δεν τό ψήφισαν έτσι. Από σκοπού, για να μάς κοροϊδεύουν..., δεν τό ψήφισαν έτσι!
Εμείς όμως μπορούμε να τήν εκμεταλλευτούμε αυτή τους την απάτη στον αγώνα μας ενάντια στην αντικοινωνική πρακτική των "χαρατσιών", των "κεφαλικών", των έμμεσων φόρων.

29.1.11

Των φρονίμων τα παιδιά...

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης ξεκίνησε έγκαιρα εναντίον των σταθμών διοδίων που εξαγγέλθηκε ότι θα εγκατασταθούν!
{αντιγράφουμε από το Δελτίο Τύπου που έστειλαν}
Μια πρώτη ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους είχαν τα μέλη της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ξάνθης, που πραγματοποίησαν την πρώτη τους εξόρμηση προς τους πολίτες της Ξάνθης το απόγευμα της Πέμπτης με θέμα τα Διόδια της Εγνατίας Οδού.
Στην πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού που έγινε στην Κεντρική Πλατεία, τους συνόδεψε μια «μπάρα» {που έφτιαξαν οι ίδιοι...} που φαίνεται ότι θα αποτελέσει το έμβλημα της Κίνησης όποτε εμφανίζεται. Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών αντιδρά στην εγκατάσταση σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό και φαίνεται ότι η πρώτη δημόσια απόπειρα ήταν επιτυχής.

Ενημέρωσαν το κοινό
Τα μέλη της Κίνησης βρέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους πολίτες της Ξάνθης. Παράλληλα συνομίλησαν με όσους ήθελαν να έχουν περισσότερα στοιχεία για το πρόβλημα που έρχεται και τις σημαντικές παραμέτρους. Κυρίαρχο ζήτημα είναι τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που θα προκύψουν μετά την εγκατάσταση, η απουσία οποιουδήποτε ελέγχου στα έσοδα των διοδίων καθώς και το γεγονός ότι με τα διόδια η Θράκη θα πληγεί περισσότερο από κάθε περιοχή της χώρας και θα βιώσει κοινωνική και οικονομική απομόνωση. 

Το κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολλοί ήταν αυτοί που γνώριζαν για την πρωτοβουλία και θέλησαν να βρεθούν στην πλατεία για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο Κίνημα κατά των Διοδίων που έχει διογκωθεί σε όλη τη χώρα και έχει προσλάβει μαζικά χαρακτηριστικά. Άλλωστε, όλη αυτή η διαδικασία θα καταλήξει, μοιραία,  σε κινητοποιήσεις, στις οποίες θα κριθεί και η αποτελεσματικότητα του κινήματος στην περιοχή και η δυνατότητα να επηρεάσει θετικά τις εξελίξεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: