ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Μέρος Δεύτερο, Άρθρο 4, παράγραφος 5
«Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».
Αβίαστο συμπέρασμα: Όλοι οι έμμεσοι φόροι (οι φόροι κατανάλωσης, χρήσης, δηλαδή) είναι αντισυνταγματικοί.
Για να ήταν συνταγματικοί θα έπρεπε να λέει: «ανάλογα με τις ΑΝΑΓΚΕΣ τους».
Και μη νομίσετε ότι από ...λάθος δεν τό ψήφισαν έτσι. Από σκοπού, για να μάς κοροϊδεύουν..., δεν τό ψήφισαν έτσι!
Εμείς όμως μπορούμε να τήν εκμεταλλευτούμε αυτή τους την απάτη στον αγώνα μας ενάντια στην αντικοινωνική πρακτική των "χαρατσιών", των "κεφαλικών", των έμμεσων φόρων.

12.1.11

Διόδιο κι από το σπίτι στο κτήμα σου...

Ήταν να συμβεί κι αυτό! Να πληρώνεις διόδιο κι από το σπίτι στο κτήμα σου... 
Όπως την παλιά ...καλή εποχή που για να μπείς σε μιά πόλη, ακόμα και περπατώντας, έπρεπε να πληρώσεις φόρο.
Σε πολλές πόλεις, π.χ. στα Γιάννενα και την Πρέβεζα, υπάρχουν ακόμα εκφράσεις όπως «μετά το φόρο στρίψε δεξιά» ή «μένω λίγο πιο έξω από τον φόρο» και τα παρόμοια.  Όπου "φόρος" ήταν το σημείο που υπήρχε φυλάκιο για να εισπράττει τον φόρο εισόδου στην πόλη, το παλιό ...καλό χαράτσι... Τον "κεφαλικό φόρο" της τουρκοκρατίας.
Εκεί μάς οδηγεί η, επαναλαμβάνουμε, αντισυνταγματική, αντιδημοκρατική και βαθύτατα αντικοινωνική νοοτροπία και πρακτική του «ο χρήστης πληρώνει»...
Και για να προλάβουμε τυχόν αντιρρήσεις:
Φαντάζονταν κανείς πριν ένα χρόνο ότι θα πληρώναμε «είσοδο» στα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων;;;
Κι όμως τό επέβαλαν κι αυτό!
Αν δεν αγωνιστούμε πολύ σύντομα θα δούμε εισιτήριο στα πάρκα και όποιους άλλους δημόσιους χώρους.
Εισιτήριο στις εκκλησίες και -γιατί όχι;;;- εισιτήριο για να μπουν οι μαθητές στα σχολεία...
Μην γελάτε καθόλου!
Η ...δαιμόνια «ιδιωτική πρωτοβουλία» στην οποία με περίεργες -τουλάχιστον...- συμβάσεις εκχωρήθηκε η εκμετάλλευση των εθνικών δρόμων, αποφάσισαν να επιβάλουν φόρο στους κατοίκους της Στυλίδας για να πάνε από το σπίτι στο κτήμα τους!!!
Δείτε την ανακοίνωση του Συντονιστικού κατά των διοδίων για την σύλληψη του δήμαρχου Στυλίδας:

Δεν θα τους περάσει! 

Σοκαρισμένη από τις μαζικές και αποφασιστικές κινητοποιήσεις χιλιάδων ανθρώπων την περασμένη Κυριακή σε όλη τη χώρα, αλλά και από την τεράστια ανταπόκριση της κοινής γνώμης στο δίκαιο αγώνα μας ενάντια στο χαράτσι των διοδίων και τις αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις με τους μεγαλοεργολάβους, η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα να τρομοκρατήσει το κίνημα κατά των διοδίων και τους πολίτες. Έτσι, λειτουργώντας ως υποχείριο των ιδιωτικών εταιριών, προχώρησε σήμερα στη σύλληψη του δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος και οι κάτοικοι της περιοχής έριξαν χτες τα κάγκελα που είχε τοποθετήσει η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» ώστε να εμποδίσει την πρόσβαση των κατοίκων στους παράπλευρους δημοτικούς δρόμους και να τους υποχρεώσει έτσι να πληρώνουν καθημερινά και επανειλημμένα τα διόδια ακόμη και για να πηγαίνουν από τα σπίτια τους στα κτήματά τους! Τη νύχτα η εταιρία, προκλητική, ξαναέστησε τα κάγκελα, αλλά σήμερα το πρωί οι κάτοικοι και ο δήμαρχος απελευθέρωσαν εκ νέου την πρόσβαση στους δημοτικούς δρόμους. Ο δήμαρχος συνελήφθη σήμερα (11-1) το μεσημέρι «κατόπιν εισαγγελικής εντολής».

Η προκλητική σύλληψη του δημάρχου Στυλίδας θα γυρίσει μπούμερανγκ ενάντια στην κυβέρνηση και τις ιδιωτικές εταιρίες. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο δήμαρχο και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του και την απόσυρση όλου του γελοίου και προκλητικού κατηγορητηρίου εναντίον του. Και ρωτάμε την κυβέρνηση-υπηρέτη της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ»: Αφού είστε τόσο ευαίσθητοι στην τήρηση της νομιμότητας, ποιόν από αυτή την εταιρία συλλάβατε για το θανατηφόρο δυστύχημα στα Τέμπη, που επιπλέον έκοψε την Ελλάδα στα δύο επί πέντε μήνες;

1 σχόλιο:

Ναπoλέων είπε...

Να λύσω την απορία του Συντονιστικού:

Δεν συνελήφθη κανένας για τα Τέμπη, διότι το Σύνταγμα και οι Νόμοι μας δεν προβλέπουν ...αυτοσύλληψη.

Δεν ήταν δυνατόν η κυβέρνηση να συλλάβει τον εαυτό της!

Ανθρωπίνως δηλαδή...