ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Μέρος Δεύτερο, Άρθρο 4, παράγραφος 5
«Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».
Αβίαστο συμπέρασμα: Όλοι οι έμμεσοι φόροι (οι φόροι κατανάλωσης, χρήσης, δηλαδή) είναι αντισυνταγματικοί.
Για να ήταν συνταγματικοί θα έπρεπε να λέει: «ανάλογα με τις ΑΝΑΓΚΕΣ τους».
Και μη νομίσετε ότι από ...λάθος δεν τό ψήφισαν έτσι. Από σκοπού, για να μάς κοροϊδεύουν..., δεν τό ψήφισαν έτσι!
Εμείς όμως μπορούμε να τήν εκμεταλλευτούμε αυτή τους την απάτη στον αγώνα μας ενάντια στην αντικοινωνική πρακτική των "χαρατσιών", των "κεφαλικών", των έμμεσων φόρων.

11.1.11

Δυό (τουλάχιστον...) παραλογισμοί

Ακόμα κι αν δεχτούμε προς το παρόν (λόγω ...πολυχρησίας και εντατικής πλύσης εγκεφάλου επί χρόνια πολλά!) την εφαρμογή της αντισυνταγματικής, αντιδημοκρατικής αλλά -κυρίως!- βαθύτατα αντικοινωνικής νοοτροπίας και πρακτικής του «ο χρήστης πληρώνει», ακόμα και σ' αυτήν την περίπτωση υπάρχουν δύο καταφανείς παραλογισμοί με τα διόδια:
1. Όσοι περνάνε από το δρόμο Πάτρα-Κόρινθος π.χ. ή αντίστροφα πρέπει, μάς λένε, να πληρώσουν διόδια για ΝΑ γίνει ο δρόμος ασφαλής αυτοκινητόδρομος.
Μα πού βρίσκεται τότε το «ο χρήστης πληρώνει»;;;
Αν κάποιοι, ίσως και πολλοί, από αυτούς ΔΕΝ ξαναπεράσουν ποτέ τους (λογω μετοίκησης π.χ.) από το δρόμο αυτόν θα έχουν πληρώσει το χαράτσι στην εταιρεία, χωρίς να κάνουν χρήση του αυτοκινητόδρομου!!!
2. Ο υπουργός Μεταφορών-Υποδομών κλπ δήλωσε ότι θα φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή με το οποίο θα χαρακτηρίζονται τα διόδια που απαιτούν οι εταιρίες ως «δημόσιο έσοδο», ώστε το χαράτσι που θα αρνηθεί κάποιος πολίτης να πληρώσει, να χρεώνεται στην φορολογική του μερίδα και να εισπράττεται μέσω της Εφορίας, για να αποδοθεί προφανώς στην "παραχωρησιούχο"(*) εταιρία!!!
Μιά Δημόσια Υπηρεσία δηλαδή θα μετατραπεί σε ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ για χάρη των ιδιωτών ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΩΝ που (με παράνομες και αντισυνταγματικές διαδικασίες, μην τό ξεχνάμε κι αυτό!) έχει "διορίσει" το κράτος να ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ το χαράτσι!!!
Μιά Δ.Υ. θα λειτουργεί ως ...παραγιός-εισπράκτορας των επειχειρηματιών...
Αν κάποτε -ελπίζουμε σύντομα!- κανένας πολίτης δεν θα δέχεται να πληρώνει διόδια στις εταιρίες, αναρωτιέται κανείς τί ακριβώς "δουλειά" θα κάνουν οι ίδιες... Όλες τις εισπράξεις θα τίς κάνουν οι Εφορίες...

Αν αυτά δεν είναι καθαροί παραλογισμοί, μάλλον πρέπει να ξαναπροσδιοριστεί το περιεχόμενο του όρου "παραλογισμός"...
- - - - - - - - - 
(*) Τί βαρβαρισμός κι αυτός...

Δεν υπάρχουν σχόλια: