ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Μέρος Δεύτερο, Άρθρο 4, παράγραφος 5
«Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».
Αβίαστο συμπέρασμα: Όλοι οι έμμεσοι φόροι (οι φόροι κατανάλωσης, χρήσης, δηλαδή) είναι αντισυνταγματικοί.
Για να ήταν συνταγματικοί θα έπρεπε να λέει: «ανάλογα με τις ΑΝΑΓΚΕΣ τους».
Και μη νομίσετε ότι από ...λάθος δεν τό ψήφισαν έτσι. Από σκοπού, για να μάς κοροϊδεύουν..., δεν τό ψήφισαν έτσι!
Εμείς όμως μπορούμε να τήν εκμεταλλευτούμε αυτή τους την απάτη στον αγώνα μας ενάντια στην αντικοινωνική πρακτική των "χαρατσιών", των "κεφαλικών", των έμμεσων φόρων.

5.2.11

«Τζαμπατζήδες» VS νταβατζήδες

Αυτόν τον τίτλο έχει σε άρθρο του ένας συναγωνιστής μας στο μπλογκ του {5monkeysbrain.blogspot.com}. Μεταφέρουμε την άρχή και την -ευρηματική!- κατάληξη του άρθρου.
 O κ. Δημήτρης Ρέππας, υπουργός Υποδομών {και ...νταβατζήδων, όπως ισχυρίζονται μερικοί ανυπάκουοι} με -σοβαρό- ύφος ...σαράντα καρδιναλίων, καθώς λέγαμε παλιά, δήλωσε μεταξύ άλλων στη Βουλή για το θέμα άρνησης πληρωμής διοδίων.

«Όλοι πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες οι οποίοι όταν θεσπίζονται περιορίζουν τους ισχυρούς και ωφελούν τους αδύναμους».

. . . . . . . . . . . . . . .
Όσο τήν διάβαζα και την ξαναδιάβαζα και την ξαναδιάβαζα, τόσο περισσότερο έτριβα τα μάτια μου!!!
Επειδή η εκχώρηση των Εθνικών Οδών σε νταβατζήδες κατά καμμία έννοια δεν μπορεί να εκληφθεί ως «περιορισμός των ισχυρών» αλλά ακριβώς το αντίθετο
και ο πολλαπλασιασμός των σταθμών διοδίων και η τερατώδης αύξηση των τιμών τους κατά καμμία έννοια δεν μπορεί να εκληφθεί ως «ωφέλεια των αδύναμων» αλλά ακριβώς το αντίθετο...
σημαίνει ότι ο κ. Ρέππας μάς λέει να ΜΗΝ σεβόμαστε τους κανόνες που τά θεσπίζουν αυτά, τις συμβάσεις παραχώρησης δηλαδή.
Μπράβο υπουργέ μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: