ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Μέρος Δεύτερο, Άρθρο 4, παράγραφος 5
«Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».
Αβίαστο συμπέρασμα: Όλοι οι έμμεσοι φόροι (οι φόροι κατανάλωσης, χρήσης, δηλαδή) είναι αντισυνταγματικοί.
Για να ήταν συνταγματικοί θα έπρεπε να λέει: «ανάλογα με τις ΑΝΑΓΚΕΣ τους».
Και μη νομίσετε ότι από ...λάθος δεν τό ψήφισαν έτσι. Από σκοπού, για να μάς κοροϊδεύουν..., δεν τό ψήφισαν έτσι!
Εμείς όμως μπορούμε να τήν εκμεταλλευτούμε αυτή τους την απάτη στον αγώνα μας ενάντια στην αντικοινωνική πρακτική των "χαρατσιών", των "κεφαλικών", των έμμεσων φόρων.

11.2.11

Απάντηση στην «νομοθετική πρωτοβουλία»
του υπουργού Υποδομών ...Νταβατζήδων

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
Μπροστά στο ογκούμενο κίνημα διαμαρτυρίας των πολιτών ενάντια στο χαράτσι των διοδίων, που φυτρώνουν σαν μανιτάρια σε όλη την Ελλάδα αφότου η κυβέρνηση χάρισε στους μεγαλοεργολάβους τις εθνικές οδούς που πλήρωσε και πληρώνει ο ελληνικός λαός από το υστέρημά του (άμεσοι και έμμεσοι φόροι, τέλη κυκλοφορίας, φόροι στα καύσιμα, ποσοστό στην ασφάλιση οχημάτων κ.ο.κ.), ο κ. Ρέππας υποκριτικά και κατευναστικά δήλωνε ότι θα προχωρήσει σε μειώσεις του αντιτίμου, σε παραχωρήσεις καρτών στους κατοίκους διαφόρων περιοχών κ.λπ.

Αντί γι’ αυτό όμως, εισήγαγε στη Βουλή τροπολογία με την οποία ουσιαστικά ποινικοποιείται η άρνηση καταβολής των παράνομων διοδίων. Αντί να προσπαθήσει έστω και για τα μάτια να απαλύνει την κατάφωρη ληστεία του ελληνικού λαού από τις ιδιωτικές εταιρίες, η κυβέρνηση με τη συγκεκριμένη τροπολογία έρχεται να βγάλει από το νομικό αδιέξοδο τους μεγαλοεργολάβους, που με το ισχύον καθεστώς αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το δίκαιο κίνημα των πολιτών κατά των διοδίων και υπέρ της κατάργησης των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης.

Θέλουμε να δούμε ποιος βουλευτής θα υπερψηφίσει την τροπολογία για επιβολή διοικητικού προστίμου 200 ευρώ και διοικητικών μέτρων για μια αστική διαφορά μεταξύ δύο ιδιωτών (του πολίτη και της παραχωρησιούχου εταιρίας).
Σε κάθε περίπτωση, τονίζουμε τον ακραίο εξευτελισμό μιας κυβέρνησης που αποπειράται να μετατρέψει τον κρατικό μηχανισμό σε εισπράκτορα των κατά τα άλλα ανήμπορων να αντιδράσουν μεγαλοεργολάβων.
Η τροπολογία για τα διόδια αποκαλεί την άρνηση πληρωμής «αποκλίνουσα συμπεριφορά». Κύριοι υπουργοί και κύριοι βουλευτές, «αποκλίνουσα συμπεριφορά» (λίαν επιεικώς!) είναι η μετατροπή σας σε υπαλλήλους των μεγαλοεργολάβων.

Το πραξικόπημα των κ. Ρέππα – «Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων», Παπουτσή – «Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» και  Καστανίδη – «Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (δηλαδή των επικεφαλής του νέου τρικέφαλου Υπουργείου Αδικίας, Αδιαφάνειας και Προστασίας των Δικαιωμάτων των Nταβατζήδων) θα μείνει στην ιστορία σαν υπόδειγμα προκλητικής συνταγματικής εκτροπής.

 Δηλώνουμε την απόφασή μας να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο, από τη μαζική ειρηνική διαμαρτυρία ως την προσφυγή στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, μέχρι την οριστική κατάργηση των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών οδών στους μεγαλοεργολάβους.



ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ
  
    Με τροπολογία που ετοιμάζουν θα καθιερώνεται ως παράβαση του ΚΟΚ η άρνηση πληρωμής διοδίων.
    Η μη πληρωμή διοδίων τροχαία παράβαση!
    Μόνο άρρωστοι νομικοί εγκέφαλοι και μια κυβέρνηση δουλικά υποταγμένη στις κατασκευαστικές εταιρείες θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι τέτοιο.
    Πόσοι και ποιοι Έλληνες βουλευτές θα τολμήσουν να ψηφίσουν ένα τέτοιο νομοθετικό τερατούργημα καθ’ υπόδειξη των κοινοπραξιών;
    Φυσιολογικά ο νόμος έρχεται για να επικυρώσει μια πραγματικότητα που ήδη υπάρχει, που έχει διαμορφωθεί μέσα στην κοινωνία. Κι αυτή σήμερα είναι το ένα (1) εκατομμύριο οδηγοί που δεν πληρώνουν διόδια και  τα έχουν καταργήσει στην πράξη.
     Η κυβέρνηση αντί της νομοθετικής πρωτοβουλίας για μετουσίωση σε τυπικό νόμο του δίκαιου που δημιούργησε στους δρόμους με την καθημερινή του επανάληψη ο λαός, επιλέγει - διαστρέφοντας τον ρόλο της νομοθετικής πρωτοβουλίας – να το καταργήσει, για να εξυπηρετηθούν τα άνομα ληστρικά κέρδη των εταιρειών και των τραπεζών.  Θα  το πετύχει; Το πιθανότερο είναι το ένα εκατομμύριο οδηγών (γιωταχήδων και επαγγελματιών), που αντιδρούν στην αντιλαϊκή πολιτική και τη διαπλοκή μη καταβάλλοντας διόδια, να γίνουν δύο (2) εκατομμύρια!
     Χαιρετίζουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων που θεώρησε απαράδεκτη την πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει ως τροχαία παράβαση τη μη πληρωμή διοδίων, πράξη που μπορεί να χαρακτηριστεί ως αντισυνταγματική και εξουσιοδότησε ομόφωνα τον πρόεδρο του Συλλόγου να θέσει το θέμα το ερχόμενο Σάββατο (σήμερα) στην Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για πανελλήνια καταδίκη απ’ τους δικηγόρους.
     Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ορίζουμε ΠΑΝΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την Τρίτη 15 Φλεβάρη και ώρα 9 μ.μ. στο «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ». Οι εκβιασμοί, οι απειλές και οι παρανομίες της εξουσίας δεν πρόκειται να περάσουν!
     Η οργή του λαού είναι ήδη στους δρόμους!


ΑΠΟ ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ
{«και σύ, λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς τον Ωρωπό...»}



Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α  –  Κ Α Λ Ε Σ Μ Α
Ο Δήμος Ωρωπού και όλοι οι φορείς της περιοχής
Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ο Μ Α Σ Τ Ε     Ε Ν Τ Ο Ν Α
για την ενέργεια του Υπουργού Υποδομών και Δημοσίων Έργων κ. Ρέππα, να καταθέσει τροπολογία για την μετατροπή της άρνησης πληρωμής διοδίων σε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να μετατρέψει την Τροχαία σε εισπράκτορα των ιδιωτικών εταιρειών, αντί να δώσει λύσεις για προβλήματα που δημιουργεί η παράνομη λειτουργία των 8 σταθμών διοδίων στην περιοχή μας.
Ø   ΚΑΛΟΥΜΕ τους βουλευτές ΟΛΩΝ των κομμάτων να μην ψηφίσουν την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική αυτή Τροπολογία.
Ø   ΚΑΛΟΥΜΕ σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ όλους τους κατοίκους και εργαζομένους της περιοχής μας στα ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ την ΚΥΡΙΑΚΗ 13/2/2011 και ώρα 11π.μ.
·      ΟΧΙ στην ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του τόπου μας
·      ΟΧΙ στην ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ
·      ΟΧΙ στον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ και ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ
  • ΟΧΙ στο ΧΑΡΑΤΣΙ για δρόμους που έχουμε ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕΙ
- ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ
- ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ Β.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ
  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΩΡΩΠΟΥ
- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΛΑΜΟΥ
- ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΩΠΟΥ
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ–ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΦΙΔΝΕΣ 2000

Δεν υπάρχουν σχόλια: