ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Μέρος Δεύτερο, Άρθρο 4, παράγραφος 5
«Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».
Αβίαστο συμπέρασμα: Όλοι οι έμμεσοι φόροι (οι φόροι κατανάλωσης, χρήσης, δηλαδή) είναι αντισυνταγματικοί.
Για να ήταν συνταγματικοί θα έπρεπε να λέει: «ανάλογα με τις ΑΝΑΓΚΕΣ τους».
Και μη νομίσετε ότι από ...λάθος δεν τό ψήφισαν έτσι. Από σκοπού, για να μάς κοροϊδεύουν..., δεν τό ψήφισαν έτσι!
Εμείς όμως μπορούμε να τήν εκμεταλλευτούμε αυτή τους την απάτη στον αγώνα μας ενάντια στην αντικοινωνική πρακτική των "χαρατσιών", των "κεφαλικών", των έμμεσων φόρων.

23.9.11

"ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ"

Καλώστα τα παιδιά!
Ήδη στην Πανελλαδική Συνάντηση των Κινήσεων "Διόδια-Στόπ" και των περεμφερών, που έγινε στην Κατερίνη πριν δύο χρόνια, αλλά και σ' όλες τις επόμενες, θέσαμε το θέμα πως πρέπει ο σκοπός των Κινήσεων να είναι πιό πλατύς.
Να έχει την άρνηση πληρωμής των διοδίων ως "αιχμή του δόρατος" αλλά να στοχεύει ευρύτερα στην κατάργηση όλων των χαρατσιών, όλων των "κεφαλικών φόρων", όλων των φόρων της αντικοινωνικής νοοτροπίας «ο χρήστης πληρώνει».
Έτσι με χαρά πληροφορηθήκαμε την ίδρυση πανελλήνιας κίνησης με τον παραπάνω τίτλο. Τίτλο που αποδίδει την ηλεκτρονική διεύθυνση αυτού του μπλογκ αλλά και το e-mail μας.
Δημοσιεύουμε το κείμενο που λάβαμε για υπογραφή-υποστήριξη της Κίνησης, ελπίζοντας να έχει κι αυτή ευρύτερους στόχους από την "απλή" αντίσταση στα πρόσφατα νέα χαράτσια, όπως η τερατώδης αύξηση του ΦΠΑ στα φαγητά, που ο ..."πολύς" Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΤΑΤΑ μάς επέβαλε.

Θα μας κόψουν το φως; 
Να τους αλλάξουμε τα φώτα! 
ΕΜΕΙΣ,
οι εργαζόμενοι - μισθωτοί της χώρας που αγωνιούμε για το καθημερινό μεροκάματο, οι άνεργοι και οι άνεργες που ψάχνουμε διεξόδους για την επιβίωση, οι νέες κι οι νέοι που αναζητούμε προοπτική για το μέλλον μας, οι συμβασιούχοι και οι συμβασιούχες που χρόνια μας εκμεταλλεύονται, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι που βάζουμε λουκέτα και βλέπουμε να χάνονται οι κόποι μια ζωής, οι άνθρωποι της γνώσης, της επιστήμης και του πνεύματος που βιώνουμε την κρίση των αξιών, οι αγρότες και οι αγρότισσες που βλέπουμε την περιφέρεια να μαραζώνει,

Όλοι εμείς που παράγουμε τον πλούτο αυτής της χώρας

Έχουμε πλέον καταλάβει τι σημαίνει για κάθε ένα ξεχωριστά και για ολόκληρη την κοινωνία το νέο εθνικό όραμα του πρωθυπουργού του μνημονίου «ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια» !

Οι «έκτακτες εισφορές», οι «εργασιακές εφεδρείες» (βλ. απολύσεις), οι περικοπές των εισοδημάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, είναι πλευρές της καταστροφικής αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η τελευταία ανάλγητη απόφαση για ειδικό τέλος στα ακίνητα ξεπερνά κάθε προηγούμενο ! Μετά την κατάσχεση των εισοδημάτων μας, τώρα δημεύουν και την πρώτη κατοικία μας !

Δηλώνουμε την αποφασιστικότητα και την θέλησή μας να αγωνιστούμε ώστε να αποσυρθούν όλα τα φορομπηχτικά, παράνομα και βάρβαρα μέτρα, που εξευτελίζουν εργαζόμενους, οικογένειες, ολόκληρη την κοινωνία.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. Συντονιζόμαστε με τις κοινωνικές συλλογικότητες, τα εργατικά συνδικάτα, τους επιστημονικούς συλλόγους, τους νομικούς φορείς, ώστε να αποσυρθεί το χαράτσι στην κατοικία.

Κανείς μόνος του στην κρίση και την επίθεση που δεχόμαστε! 
Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο! Να πληρώσουν οι τράπεζες! 
 
Δεν πληρώνουμε την κρίση ! Δεν πληρώνουμε το χαράτσι !